Kenniscentrum

Bron van expertise en innovatie

Je bevindt je in het kenniscentrum van ABENA. Op deze plek delen we onze kennis over veiligheid, hygiëne en persoonlijke bescherming, gericht op  professionals. 

Bij ABENA zijn we met regelmaat betrokken bij de specifieke uitdagingen en gestelde eisen die elke sector met zich meebrengt. Daarom leveren wij meer dan alleen hoogwaardige producten. We helpen onze relaties met kennis en blijven altijd geïnformeerd, onze kennisartikelen zijn nauwkeurig afgestemd op actualiteiten en relevante ontwikkelingen. De informatie is zorgvuldig samengesteld door onze product- en marktdeskundigen, partners binnen de industrie en sluit aan op de nieuwste trends, technologieën en wetgeving.

Uit ons kenniscentrum

  • Alles
  • Beauty
  • Cleaning
  • Food
  • Horeca
  • Packaging
Verbod op single use plastic - welke alternatieven zijn er | ABENA

EU-wetgeving single use plastics: dit moet je weten

EU-wetgeving verbiedt single use plastics met alternatieven. Cruciaal voor 70% van zwerfvuil op zee in Europa.
> Lees meer
Wat is het verschil tussen food grade, food safe en FDA compliant | ABENA

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Veiligheid van voedsel is onvermijdelijk. Ontdek de termen 'Food Grade', 'Food Safe' en 'FDA Compliant' voor voedselgeschiktheid.
> Lees meer
Alternatieven voor plastic disposables ABENA

Kiezen voor duurzame alternatieven

Single used plastics zijn verboden in Europa. Voorraad checken en duurzame alternatieven overwegen voorkomt restvoorraad.
> Lees meer
Handschoenen voor hygiëne en bescherming in de beautybranche | ABENA

Ga voor een constante productkwaliteit

Duurzame alternatieven voor plastic groeien snel, maar het beoordelen van leveranciers blijft een uitdaging. Hier zijn tips.
> Lees meer
reinigen of desinfecteren in de voedingsindustrie ABENA

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Reinigen verwijdert vuil, desinfecteren doodt bacteriën. Beide zijn essentieel in voedselveiligheid. Ontdek het verschil in onze blog.
> Lees meer
voldoen aan eisen volgens HACCP - ABENA

HACCP-principes en BRC/IFS-kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Voedselproductie volgt strenge normen zoals HACCP, BRC en IFS voor risicobeheersing. Deze blog verheldert deze standaarden.
> Lees meer
Garandeer voedselveiligheid: kleurcodering belangrijk bij het reiningen - ABENA

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Kleurcoderingen versterken de voedselveiligheid in de industrie zoals auditbewijs, preventie van fouten en recalls.
> Lees meer
Varkenspest: wat is het en hoe voorkom je verspreiding - ABENA

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het?

Leer over Varkenspest: symptomen, preventie. Voorkom verspreiding van dit virus in Nederland.
> Lees meer
Vegatrends 2024 ABENA

De vegatrends van 2024

Vegetarische en veganistische voeding groeit en verandert voortdurend. De Vegetariërsbond identificeerde zeven trends voor 2024.
> Lees meer
Vogelgriep wat is het en hoe kun je besmetting voorkomen | ABENA

Vogelgriep wat is het en hoe bescherm je jezelf

Ontdek vogelgriep: risico's, bescherming. Lees meer over deze ziekte en hoe je jezelf kunt beschermen.
> Lees meer
Handschoenen voor hygiëne en bescherming in de beautybranche | ABENA

Belang van handschoenen in de beautybranche

Het dragen van handschoenen in de beautybranche kan het verschil maken in termen van veiligheid en hygiëne.
> Lees meer
Trends in voedselverwerking ABENA

Trends in voedselverwerking

Voedselfabrikanten staan voor uitdagingen in een veranderend landschap. Ontdek 6 trends en reactiestrategieën voor 2024.
> Lees meer

Kennismaken of een vraag stellen?

Laat je gegevens achter en geef aan waarover jij meer wil weten. Onze product experts nemen contact met je op binnen één of twee werkdagen. 

Ken jij onze experts al? Maak kennis met Serge, Lobke, Willem, Mijke, Bart en Ellen. Geen vraag is hen te gek. Jouw persoonlijke adviseurs in veilig en hygiënisch werken. We begrijpen welke product eigenschappen voor jou belangrijk zijn én alle regelgeving is ons bekend. Heb jij vragen over veilig en hygiënisch werken? We kijken graag met je mee. Ga naar contact