Garandeer een constante kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

De vraag naar duurzame alternatieven voor plastic groeit enorm. Dat is natuurlijk heel fijn, maar als groothandel is het vaak lastig om de kwaliteit van eventueel nieuwe aanbieders en hun producten te controleren. We geven je graag wat tips waar je op moet letten bij het beoordelen van een leverancier. 

Kwaliteit is belangrijk

Een constante productkwaliteit is belangrijk voor de betrouwbaarheid van je bedrijf. Daarom is het handig wanneer een leverancier altijd de kwaliteit kan waarborgen. Zeker omdat disposables vaak in het buitenland worden geproduceerd. Hierdoor is er niet alleen sprake van een verschil in taal en cultuur, soms is er ook een verschil in de definitie van kwaliteit. Wat ergens anders goed genoeg is, is hier misschien onder de maat. 

1: Kies een leverancier die ter plekke controles uitvoert

Door op zoek te gaan naar leveranciers met kantoren in de productielanden heb je meer zicht op kwaliteit. Deze leveranciers kunnen ter plekke controles voor je uitvoeren voordat een zending getransporteerd wordt. En dat geeft zekerheid. 

2: Stem milieudoelstellingen af met je leveranciers

Door het duurzaamheidsaspect door te voeren in je gehele bedrijfsketen, wordt je boodschap en identiteit krachtiger. Het is daarom belangrijk te weten in hoeverre je leverancier bezig is met duurzaamheid. Zijn ze bijvoorbeeld bereid om zich aan te passen aan de doelstellingen die voor jou belangrijk zijn?

3: Vraag naar milieucertificeringen

Door inzicht te krijgen in de milieucertificeringen van je leverancier, waarborg je de productkwaliteit. Zeker nu er steeds meer aanbieders op de markt komen, is het belangrijk om inzicht te krijgen en controle te houden over de bijdrage die uw leverancier levert aan het milieu. 

ABENA als leverancier

ABENA behoort tot de ABENA Groep, een Deens familiebedrijf dat is opgericht in 1953. Wij leveren al jaren met veel succes disposable producten aan voedselverwerkende bedrijven, schoonmaakgroothandels, horeca en groothandels in de beautybranche. Met onze kennis over duurzame alternatieven voor plastic zijn we klaar voor de toekomst. 

Ervaring die telt

Jaren geleden wisten we al dat de wereld van disposables ging veranderen. We zijn toen op tijd de zoektocht begonnen naar duurzame, betaalbare alternatieven voor plastic. Dat loont: inmiddels hebben we een compleet assortiment aan duurzame producten samengesteld. Zo zijn we klaar voor de toekomst. 

Altijd verzekerd van kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk. Daarom zijn onze gecertificeerde kwaliteitscontroleurs actief op de plaatsen waar je disposables gemaakt worden. ze spreken de taal, kennen de bedrijfscultuur en zorgen dat kwaliteitsinspecties goed verlopen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet meer met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten? heb je vragen omtrent de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult. 

Profiteer van onze Thought Leadership

ABENA vindt het belangrijk om naast ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten, ook onze expertise te delen met de markten waarin we opereren. Onze experts lokaal en internationaal hebben jarenlange ervaring binnen hun werkveld doen hun best om de meest actuele en relevantie informatie voor jou op een rij te zetten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor het juiste product.