Voor het gehele productieproces in jouw voedselverwerkingsbedrijf

ABENA staat klaar voor bedrijven in de voedselverwerkende industrie. Dankzij ons grote netwerk en wereldwijde inkoopactiviteiten, leveren we meer dan je je kunt voorstellen. We voorzien onze relaties in optimale bescherming en hygiëne.

Brochure 'Gegarandeerde
voedselveiligheid'

Neem contact op
met onze specialisten

Uitgelicht

Probeer nu de ABENA handschoenen

Een goede bescherming van de handen is belangrijk. Welke werkzaamheden er ook uitgevoerd worden. Zeker wanneer je in aanraking kunt komen met verschillende soorten vuil, productieafval en schoonmaakmiddelen. Maar ook bij de verwerking van voedsel.

De handschoenen van ABENA voldoen aan de Europese eisen en normen die gesteld worden om je te beschermen tegen menselijk vuil en chemicaliën. Zorg dat je de juiste handschoen voor de juiste klus kiest.

Alles voor
vleesverwerking

Alles voor
visverwerking

Alles voor overige
voedselverwerking

Professionele producten voor hygiënische voedselverwerking

Productgroepen

Handschoenen

Beschermende kleding

Papier

Schoeisel

Schoonmaak

Afvalmanagement

Zekerheid en vertrouwen staan voorop

Certificeringen en wetgeving

Kwaliteitscontrole, volledige traceerbaarheid en uitgebreide documentatie stellen wij als standaard. Wij vinden het belangrijk om je vertrouwen te winnen en behouden. ABENA Groep is gecertificeerd volgens: ISO 9001, ISO14001, ISO50001, FSC en PEFC. 

Uit ons kenniscentrum

Wat is het verschil tussen food grade, food safe en FDA compliant | ABENA

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Veiligheid van voedsel is onvermijdelijk. Ontdek de termen 'Food Grade', 'Food Safe' en 'FDA Compliant' voor voedselgeschiktheid.
> Lees meer
Vogelgriep wat is het en hoe kun je besmetting voorkomen | ABENA

Vogelgriep wat is het en hoe bescherm je jezelf

Ontdek vogelgriep: risico's, bescherming. Lees meer over deze ziekte en hoe je jezelf kunt beschermen.
> Lees meer
Vegatrends 2024 ABENA

De vegatrends van 2024

Vegetarische en veganistische voeding groeit en verandert voortdurend. De Vegetariërsbond identificeerde zeven trends voor 2024.
> Lees meer
Wereldwijd meer dan 38.000 producten

Eigen productie en wereldwijde, lokale inkoop

ABENA is vertegenwoordigd in meer dan 55 landen en telt wereldwijd 17 vestigingen. Naast de eigen productie heeft de ABENA Group een uniek wereldwijd sourcing netwerk, met producten uit o.a. China, Vietnam en Turkije. De combinatie van Nederlandse marktkennis en lokale kwaliteitscontroles van inkopers op locatie geeft ABENA een grote mate van flexibiliteit. Zo kunnen we klanten een constante kwaliteit bieden, die op tijd geleverd wordt.

Kennismaken of een vraag stellen?

Laat je gegevens achter en geef aan waarover jij meer wil weten. Onze product experts nemen contact met je op binnen één of twee werkdagen. 

Ken jij onze experts al? Maak kennis met Serge, Lobke, Willem, Mijke, Bart en Ellen. Geen vraag is hen te gek. Jouw persoonlijke adviseurs in veilig en hygiënisch werken. We begrijpen welke product eigenschappen voor jou belangrijk zijn én alle regelgeving is ons bekend. Heb jij vragen over veilig en hygiënisch werken? We kijken graag met je mee. Ga naar contact

Over ABENA

Because we care

Abena is van oorsprong een Deens familiebedrijf, waar altijd aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is. De producten van Abena zijn voorzien van diverse toonaangevende milieukeurmerken, zoals het FSC®-keurmerk, Cradle-to-Cradle, ISO-certificaten en MVO keurmerken. Ook van de leveranciers waarmee we samenwerken, verwachten we dat ze voldoen aan onze strenge duurzaamheidsstandaarden. Zo willen we een verschil maken voor de maatschappij én voor het milieu.