Meer grip op kwaliteit en kosten, minder werkdruk

Verhoog het welzijn van bewoners en zorgverleners met de inzet van Abena Nova.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije bewoners en familie

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Over Abena Nova

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal toegepast in de dagelijkse zorgpraktijk. Met behulp van de Abena Nova Clip, de geïntegreerde sensoren in het incontinentiemateriaal en de Medisense app, wordt het mogelijk om gepersonaliseerde zorg toe te passen. Nooit meer te vroeg of te laat verschonen betekent een betere kwaliteit van zorg. Minder natte bedden, minder huidproblemen, een betere nachtrust, minder fysieke belasting en meer tijd voor persoonlijke aandacht voor cliënten. Bewezen effectief op basis van onafhankelijk onderzoek. Lees hieronder alles over Abena Nova. Of ga met ons in gesprek over wat Abena Nova voor jouw organisatie kan betekenen!

Onze Missie

Wij geloven dat slimme zorgtechnologie kan bijdragen aan meer grip op kwaliteit, tijd en kosten van wonen en werken in de zorg. Door het beschikbaar stellen van data, krijgen zorgverleners meer inzicht én bewustwording in het juiste zorgmoment.

Incontinentie kan een grote impact hebben op het leven van degene die er last van hebben. Daarnaast maakt continentiezorg een groot deel uit van de werkzaamheden van zorgverleners. Abena Nova, het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik, is medische technologie die persoonsgebonden zorg mogelijk maakt. Het verbetert de kwaliteit van leven voor de cliënt, verlicht het werk van de zorgverlener en bespaart kosten op organisatieniveau.

Het is de missie van Abena om bij te dragen aan de kwaliteit van (continentie)zorg. 

Wat is Abena Nova?

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal, toegepast in de dagelijkse zorgpraktijk. Het systeem bestaat uit de Abena Nova Clip, die in contact staat met de Medisense app, en waarmee realtime wordt bijgehouden in hoeverre het incontinentiemateriaal verzadigd is. Zorgverleners kunnen op hun mobiele telefoon, van iedere cliënt die Abena Nova gebruikt, precies zien wanneer het tijd is om te verschonen. 

Met Abena Nova creëer je Grip op Goede Zorg: een van de uitgangspunten van Abena. Hierbinnen focussen we op een toename van zorgkwaliteit, tijdsbesparing voor zorgverleners en het onder controle houden van de zorgkosten.

Abena Nova is:

De implementatie

Het implementeren van een zorginnovatie vergt een hoop van de organisatie en haar medewerkers. Zeker in het geval van slim incontinentiemateriaal, zoals de Abena Nova.  Het is geen plug & play-oplossing. Met Abena Nova creëer je bewustwording om vraaggestuurd te werken en worden zorgroutines verbeterd. En dat vraagt om commitment en eigenaarschap in elke laag van de organisatie.

Abena Nova wordt al sinds 2018 ingezet bij diverse zorgorganisaties. Door deze jarenlange ervaring weten we inmiddels heel goed welke stappen er gezet moeten worden om succesvol te implementeren. Deze stappen hebben we uitgewerkt in een uitgebreide wegwijzer: een routekaart die we samen met jouw organisatie doorlopen om ervoor te zorgen dat jouw organisatie succesvol aan de slag kan met Abena Nova.

Vragen over dit onderwerp?

Onze specialisten helpen je graag.

Onze specialisten

Samen werken aan meer grip op goede zorg. Dat is waar onze Abena Nova specialisten elke dag (en soms ook nacht) zich hard voor maken. Ons team bestaat uit toegewijde professionals met een verpleegkundige achtergrond. Ze kennen het reilen en zeilen van de zorg én de kansen en uitdagingen om te werken met zorgtechnologie. Daarom kunnen zij je als geen ander succesvol begeleiden in de implementatie van Abena Nova slim incontinentiemateriaal.

Abena Nova team

Awards en onderzoeken

Abena Nova verandert de waarop continentiezorg is ingericht. Dat zeggen we niet zomaar, dat komt keer op keer naar voren uit onafhankelijk onderzoek naar ons slimme incontinentiemateriaal. Abena Nova heeft ook diverse prestigieuze awards gewonnen, zoals de Dr. Kate Granger Award, de Zorginnovatieprijs en zijn twee zorginstellingen die met Abena Nova werkten uitgeroepen tot ‘Zorgvernieuwer 2019’.

Drijfveren, drempels en draagvlak voor innovatie

Lees meer
HHN - Vilans (1)

Abena Nova: bewezen effectief

Lees meer
man duwt oudere in rolstoel

Werkdrukverlichting door slim incontinentiemateriaal

Lees meer
onderzoeken naar abenanova

Onderzoeken naar Abena Nova

Lees meer
wint awards (1)

Abena Nova wint Awards

Lees meer
medtech

Medische technologie verlicht de zorg

Lees meer
evean&philadelphia

Evean & Philadelphia: verpleeghuis van de toekomst

Lees meer
wint zorginnovatieprijs (1)

Abena Nova wint zorginnovatieprijs

Lees meer
zorginn in praktijk

Zorginnovatie in de praktijk: slim incontinentiemateriaal

Lees meer
Granger Award

Abena Nova wint Granger Award

Lees meer
uitkomst pilots

Vilans: Uitkomst pilots ‘slimme inco’ projectgroep Anders Werken

Lees meer
man en kleindochter spelen schaak

Praktijkervaringen

Lees meer

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: