Kenniscentrum - Food

Bron van expertise en innovatie

Bron van expertise en innovatie

Je bevindt je in het kenniscentrum van ABENA. Op deze plek delen we onze kennis over veiligheid, hygiëne en persoonlijke bescherming, gericht op  professionals in de voedingsindustrie. 

Bij ABENA zijn we met regelmaat betrokken bij de specifieke uitdagingen en gestelde eisen die de voedingssector met zich meebrengt. Daarom leveren wij meer dan alleen hoogwaardige producten. We helpen onze relaties met kennis en blijven altijd geïnformeerd. Onze kennisartikelen zijn nauwkeurig afgestemd op actualiteiten en relevante ontwikkelingen. De informatie is zorgvuldig samengesteld door onze product- en marktdeskundigen, partners binnen de voedingsindustrie en sluit aan op de nieuwste trends, technologieën en wetgeving.

Uit ons Food kenniscentrum

voldoen aan eisen volgens HACCP - ABENA

HACCP-principes en BRC/IFS-kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Voedselproductie volgt strenge normen zoals HACCP, BRC en IFS voor risicobeheersing. Deze blog verheldert deze standaarden.
> Lees meer
reinigen of desinfecteren in de voedingsindustrie ABENA

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Reinigen verwijdert vuil, desinfecteren doodt bacteriën. Beide zijn essentieel in voedselveiligheid. Ontdek het verschil in onze blog.
> Lees meer
Wat is het verschil tussen food grade, food safe en FDA compliant | ABENA

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Veiligheid van voedsel is onvermijdelijk. Ontdek de termen 'Food Grade', 'Food Safe' en 'FDA Compliant' voor voedselgeschiktheid.
> Lees meer
Garandeer voedselveiligheid: kleurcodering belangrijk bij het reiningen - ABENA

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Kleurcoderingen versterken de voedselveiligheid in de industrie zoals auditbewijs, preventie van fouten en recalls.
> Lees meer
Varkenspest: wat is het en hoe voorkom je verspreiding - ABENA

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het?

Leer over Varkenspest: symptomen, preventie. Voorkom verspreiding van dit virus in Nederland.
> Lees meer
Vogelgriep wat is het en hoe kun je besmetting voorkomen | ABENA

Vogelgriep wat is het en hoe bescherm je jezelf

Ontdek vogelgriep: risico's, bescherming. Lees meer over deze ziekte en hoe je jezelf kunt beschermen.
> Lees meer
Trends in voedselverwerking ABENA

Trends in voedselverwerking

Voedselfabrikanten staan voor uitdagingen in een veranderend landschap. Ontdek 6 trends en reactiestrategieën voor 2024.
> Lees meer

Kennismaken of een vraag stellen?

Laat je gegevens achter en geef aan waarover jij meer wil weten. 

Jouw persoonlijke adviseurs in veilig en hygiënisch werken. We begrijpen welke product eigenschappen voor jou belangrijk zijn én alle regelgeving is ons bekend. Heb jij vragen over veilig en hygiënisch werken? We kijken graag met je mee.