Minder werkdruk, meer werkplezier dankzij slim incontinentiemateriaal

Voorkom onnodige zorghandelingen met datagedreven continentiezorg

ABENA Nova verandert de wereld van continentiezorg

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije bewoners en familie

De kwaliteit van zorg neemt toe door de inzet van ABENA Nova, wat zorgt voor blije cliënten en familie.

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat slimme inco meer dan 39 minuten per dag per cliënt kan besparen.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

De kleine, geïntegreerde sensor beïnvloedt het draagcomfort niet en meet nauwkeurig de verzadiging.

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

ABENA Nova slimme inco verlicht de werkdruk voor medewerkers, waardoor er minder ziekteverzuim is.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

Winnaar van diverse prestigieuze innovatieprijzen en onderscheidingen.

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Duurzamer werken door een afname van gebruikte incontinentie-producten.

Continentiezorg is zwaar en tijdrovend

ABENA Nova verandert de continentiezorg op revolutionaire wijze, doordat zorgverleners cliënten niet meer routinematig hoeven te controleren en te verschonen. In plaats daarvan houdt een app 24/7 het verzadigingsniveau van het incontinentiemateriaal bij.

Zo kunnen zorgverleners precies het juiste verschoonmoment plannen. Niet te vroeg. En zeker niet te laat. Dat voorkomt onnodig fysiek werk. Het levert veel extra tijd op. En het verbetert de kwaliteit van zorg.

Ontdek de voordelen van Nova - Slim incontinentiemateriaal

Voorkom onnodige handelingen

1 op de 2 bewoners van zorginstellingen zijn incontinent. Zorgverleners in instellingen besteden daardoor meer dan de helft van hun tijd aan handelingen die gerelateerd zijn aan continentiezorg.

Dit is tijd die ze vaak tekort komen voor andere zorgtaken, of voor het optimaliseren van de kwaliteit van de zorg die ze leveren. Met slimme continentiezorg kunnen veel onnodige handelingen worden voorkomen en de kwaliteit van zorg verbeterd worden. Deze slimme continentiezorg kan worden geleverd door gebruik te maken van de ABENA Nova. 

Hoe kies je de juiste slimme inco? Bekijk de keuzehulp

Steeds meer zorginstellingen stappen over op slim incontinentiemateriaal. Maar let op: de ene oplossing is de andere niet. Er zijn allerlei gebieden waarop het ene systeem van het andere verschilt. Wij hebben 8 zaken op een rijtje gezet, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

 

 

voordelen abena nova

ABENA Nova is bewezen effectief

ABENA Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal waarvan de effectiviteit onafhankelijk is bewezen.

Onderzoek van Vilans toont aan dat de inzet van ABENA Nova niet alleen tijdwinst maar ook kwaliteitswinst oplevert. Zowel voor cliënten als zorgverleners. Cliënten ervaren onder meer een betere nachtrust en meer privacy.

Zorgmedewerkers zien een afname in natte bedden en onnodige verschoningen. Zij ervaren bovendien minder fysieke belasting. 
Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken. 

Waardebepaling Kenniscentrum Digitale Zorg

ABENA Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal dat bewezen effectief is bevonden in de waardebepaling die Vilans heeft uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met het Kenniscentrum Digitale Zorg.

De route naar een succesvolle implementatie

ABENA Nova verbetert de kwaliteit van continentiezorg en verlicht de werkdruk. Het implementeren van een zorginnovatie vergt een hoop van de organisatie en haar medewerkers. En dat vraagt om commitment en eigenaarschap in elke laag van de organisatie. Bekijk de animatie over de route naar een succesvolle implementatie.

Onderzoeken naar ABENA Nova

ABENA Nova is het meest geteste slimme incontinentiemateriaal in de dagelijkse zorgpraktijk. En de resultaten zijn positief. Slim incontinentiemateriaal kan méér dan 39 minuten per cliënt per dag opleveren. Tijd die overblijft om meer persoonlijke aandacht te geven aan cliënten. Dat zeggen we niet zomaar, dat komt keer op keer naar voren uit onafhankelijk onderzoek.

Awards ABENA Nova

ABENA Nova is het meest geteste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik. De resultaten liegen er niet om, en dat blijft niet onopgemerkt. Onze innovatieve zorgtechnologie heeft meerdere nationale en internationale zorgprijzen en -onderscheidingen ontvangen. 

Deze organisaties gingen je al voor

Praktijkervaringen – Zorginstelling Elver

Abena Nova verhoogt zorgkwaliteit, vereist nieuwe werkwijze en evaluatie.
Lees meer

Praktijkervaringen – Elver

Zes lessons learned bij zorginstelling Elver Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. Bekijk de ervaringen van ...
Lees meer

Praktijkervaringen – Podcast: Diva’s in de zorg

Geef cliënten een stukje eigen regie terug Door de nieuwe manier van continentiezorg verlenen. Abena Nova in de Podcast: Diva’s ...
Lees meer
ouderen aan tafel

Praktijkervaringen – De Wever

Zorgtechnologie opschalen in de praktijk 8 implementatielessen van zorginstelling De Wever Abena Nova in gebruik bij: Zorgorganisatie De Wever “We ...
Lees meer
Martine Evers van Ons Tweede Thuis vertelt over Abena Nova

De opschaling van Abena Nova bij Ons Tweede Thuis – Deel 2

De opschaling van Abena Nova bij Ons Tweede Thuis – Deel 2 Over succesvol opschalen, de meerwaarde voor cliënt en ...
Lees meer
Syliva Betten van Ons Tweede Thuis vertelt over Abena Nova

De opschaling van Abena Nova bij Ons Tweede Thuis – Deel 1

De opschaling van Abena Nova bij Ons Tweede Thuis – Deel 1 Over het verloop van de implementatie, de uitdagingen ...
Lees meer

Handige downloads

Ben je geïnteresseerd in ABENA Nova, wil je starten of wil je jouw organisatie meenemen in alle ins- en outs van ABENA Nova? We hebben alle relevante informatie voor je op een rij gezet.

 

FAQ

Als je op de button klikt, kun je alle vragen lezen die onze specialisten regelmatig krijgen. Staat jouw vraag er niet bij of wil je weten wat ABENA Nova voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.

Contact over ABENA Nova

ABENA Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk. Bewezen effectief. Wil jij weten of jouw organisatie klaar is om Nova in te zetten? Wil je weten wat ervoor nodig is om samen de kwaliteit van continentiezorg naar een hoger plan te tillen? Of heb je een andere vraag over Nova? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0485 58 11 40 of stuur een email naar supportnova@abena.nl

Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: