Waardige continentiezorg

Waardige zorg en een goede nachtrust: Abena Nova verbetert de kwaliteit van leven. 

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Betere kwaliteit van leven

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Tijd voor persoonlijke aandacht

ABENA-Nova_Icon-Leakage-drops-1_600x600px

Minder natte bedden/kleding

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder infecties

abena nova slim incontinentiemateriaal

Betere huidconditie

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Minder fysieke belastig

Abena Nova, slim incontinentiemateriaal, voor bewoners en familie

Incontinentie kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Enerzijds veroorzaakt het fysieke ongemakken en gezondheidsproblemen, anderzijds heeft het ook een sociale impact. Mensen die last hebben van ongewild urineverlies ervaren vaak schaamte of zijn bang dat anderen ze ruiken. Genoeg reden om meer aandacht te besteden aan de nadelige gevolgen van incontinentie. 

De toenemende druk op de zorg maakt het des te belangrijker dat continentiezorg goed geregeld wordt. Mensen worden steeds ouder, maar het aantal handen aan het zorgbed groeien niet voldoende mee. Daarom is het ontzettend belangrijk om op zoek te gaan naar een toekomstbestendige manier van continentiezorg verlenen. Daarom is het tijd voor het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova.

Toename van zorgkwaliteit in cijfers

Incontinentiemateriaal

84% afname in handmatige controles

Gepersonaliseerde data in de app voorkomt dat er routinematig gecontroleert moet worden. 

Minder natte bedden

57% afname van het aantal lekkages

Realtime data vermindert lekkages door te laat vervangen van incontinentiemateriaal.

Minder verschoningen

28% minder verschoonmomenten

Cliënten hoeven minder vaak gestoord te worden voor een belastend verschoonmoment.

Tijdwinst

Bespaart 39 minuten per gebruiker per dag

Nieuwe werkwijze bespaart tijd, die ingezet kan worden voor extra aandacht voor de cliënt.

*Bovenstaande resultaten zijn het gemiddelde van diverse case-studies in verpleeghuizen en zorginstellingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, de Verenigde Staten en Denemarken, verzameld in 2018 – 2019. 

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

Wat is digitale continentiezorg?

Het gebruik van elektronische hulpmiddelen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Draagbare sensoren worden steeds vaker gebruikt in het dagelijks leven: denk bijvoorbeeld aan de stappenteller op je smartphone of een fitness-tracker op je smartwatch. Maar dit soort apparaten wordt ook steeds vaker ingezet in de medische wereld. Juist omdat ze veel data kunnen verzamelen, die ons inzicht geven in wanneer zorg gewenst is. Zo verandert de wereld van aanbodgericht werken naar vraaggestuurd werken. En dat komt de kwaliteit van zorg ten goede.

Abena Nova is een elektronisch hulpmiddel dat kan bijdragen aan gepersonaliseerde continentiezorg. De Abena Nova-clip wordt bevestigd aan het incontinentiemateriaal en geeft in real-time de mate van verzadiging van het incontinentiemateriaal door in de app. Zo weet de zorgverlener precies wanneer het tijd is om het incontinentiemateriaal te vervangen: niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat. Dit elektronische hulpmiddel wordt ook wel slim incontinentiemateriaal genoemd, of in de volksmond ‘de slimme luier’. 

ABENA Nova FLEX - Product with phone

Hoe ervaren onze cliënten Abena Nova?

Praktijkervaring Marijke Hiem - Gieneke vertelt

Gieneke (61) is door haar MS niet meer erg mobiel. Ze zit in een rolstoel en slaapt in een speciaal bed, met een automatisch draaisysteem om de lakens te vervangen. Er wordt besloten om slim incontinentiemateriaal te gebruiken, omdat het verschonen dan gemakkelijker gaat en minder belastend is voor haar en het zorgpersoneel.

We interviewden Gieneke, samen met zorgverlener Diana, over hun ervaringen met Abena Nova.

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder werkdruk en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Bekijk de alle voordelen

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: