Gepersonaliseerde en toekomstbestendige zorg

Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. 

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije cliënten en familie

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Data geeft inzicht

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Wat komt er kijken bij

de implementatie van slim incontinentiemateriaal

Het slimme incontinentiemateriaal ABENA Nova verbetert de kwaliteit van continentiezorg, reduceert de gevolgkosten van incontinentie en verlicht de werkdruk. Maar let op: het is geen kwestie van ‘even overstappen’. De inzet van slim incontinentiemateriaal vraagt om aanpassingen in de organisatie. Het is een proces. En daar begeleiden wij je graag bij.

Bekijk hiernaast de animatie over de route naar het succesvol implementeren van ABENA Nova.

Uitgebreid onderzocht

ABENA Nova is het meest geteste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik in de zorg. Onafhankelijk onderzoek van onder meer Significant en Vilans toont aan dat het aanzienlijke kwaliteitswinst, tijdwinst en kostenbesparingen oplevert. Zo leidde de inzet van ABENA Nova bij zorgorganisatie Evean tot 76% minder natte bedden, 28% tijdwinst en 20% kostenbesparing.

Voor het Ministerie van VWS was dit reden om Evean uit te roepen tot Zorgvernieuwer 2019. Daarnaast ontving ABENA Nova o.a. de Kate Granger Award for Compassionate Care en de Nationale Zorginnovatieprijs.

Goede resultaten maar...

Géén plug-en-play oplossing

Medische technologie, zoals slim incontinentiemateriaal, kan helpen om onze zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. Én aantrekkelijk te houden voor medewerkers. Maar… ABENA Nova is géén plug & play oplossing. De implementatie van slim incontinentiemateriaal is meer dan overstappen op een nieuw product. Het is een proces.

De inzet van ABENA Nova vraagt om

Aanpassing op elk niveau

De inzet van ABENA Nova vraagt om een andere manier van werken. Een omslag van routinematige continentiezorg (op vaste tijdstippen verschonen) naar persoonsgerichte continentiezorg (op het juiste moment verschonen). De bewustwording – en in sommige gevallen cultuurverandering – die daarvoor nodig is, vraagt om commitment op elk niveau binnen de organisatie.

Maak gebruik van onze

Jarenlange ervaring met de implementatie van zorginnovatie

Inmiddels hebben we ruim vijf jaar ervaring met de inzet van ABENA Nova in zorginstellingen. We hebben tientallen implementaties begeleid. Daarvan hebben we geleerd wat er allemaal bij komt kijken. De ideale samenstelling van een projectteam. De technische voorwaarden. Welke trainingen er nodig zijn. Hoe je draagvlak creëert binnen de organisatie. Hoe je de tijd die je met slimme inco bespaart ook weer effectief kunt inzetten.

Al die lessen hebben we nu in kaart gebracht. Letterlijk, in een handige routekaart. En in de vorm van praktijkcases, waarin zorgorganisaties hun ervaringen delen.

Routekaart

De weg naar een succesvolle implementatie van ABENA Nova

De implementatie van een medische technologie gaat niet altijd even gemakkelijk. Om je hierbij te helpen, hebben wij een praktische routekaart ontwikkeld. Deze toont wanneer welke stappen genomen moeten worden. En laat de randvoorwaarden zien die nodig zijn om tot een succesvolle implementatie te komen. Daarbij krijg je begeleiding op maat van onze experts, die deze route al vaker met succes hebben bewandeld.

Wil je binnen jouw eigen organisatie aan de slag met slimme inco?  Maak een afspraak, we vertellen je er graag meer over.

Nova implementatie routekaart

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder werkdruk en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Deze organisaties gingen je al voor

Contact over ABENA Nova

ABENA Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk. Bewezen effectief. Wil jij weten of jouw organisatie klaar is om Nova in te zetten? Wil je weten wat ervoor nodig is om samen de kwaliteit van continentiezorg naar een hoger plan te tillen? Of heb je een andere vraag over Nova? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0485 58 11 29 of stuur een email naar instellingen@abena.nl

Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: