SUP verbod

Dit moet je weten over het verbod op single use plastics

De EU-wetgeving verbiedt de verkoop van single use plastics waarvoor plasticvrije alternatieven bestaan. Dit type plastic is verantwoordelijk voor 70 procent van het zwerfvuil op zee in Europa. Het gaat onder andere om: 

Hoe zit het met oxo-degradeerbare plastic?

Ook oxo-degradeerbare plastic wordt verboden. Deze materialen zijn vervuilend voor het milieu omdat ze bij afbraak uiteenvallen in microdeeltjes – vooral als ze in aanraking komen met uv-licht, zuurstof of warmte. 

Worden er meer soorten plastic verboden in de toekomst?

Bovenstaande producten zijn nog maar het begin van een groter verbod op plastic producten. Producten waar nu nog geen concrete duurzame alternatieven voor zijn (zoals verpakkingen van sandwiches, hamburgers, fruit, koffiebekers en ijs- en dessertbakjes) vallen nu nog binnen het ontmoedigingsbeleid, maar zullen in de toekomst ook verboden gaan worden. 

Whitepaper: klaar voor een toekomst zonder single use plastics

ABENA helpt je om de stap naar de toekomst te maken. We hebben alle informatie die je nodig hebt verzameld in een handige whitepaper. Download hem gratis en lees alles over: 

Whtepaper Think Green alternatieven voor plastic | ABENA

Profiteer van onze kennis en expertise

ABENA vindt het belangrijk om naast ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten, ook onze expertise te delen met de markten waarin we opereren. Onze experts lokaal en internationaal hebben jarenlange ervaring binnen hun werkveld doen hun best om de meest actuele en relevantie informatie voor jou op een rij te zetten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor het juiste product.