Creëer grip op kwaliteit en kosten, verlicht de werkdruk

Abena Nova verlicht de werkdruk en drukt de zorgkosten, zonder in te leveren op kwaliteit.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Kwaliteit van zorg

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Data ondersteunt mensenwerk

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Bewezen effectief

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Abena Nova, slim incontinentiemateriaal, voor zorgorganisaties

Continentiezorg is een essentieel onderdeel van de dagelijkse zorgroutine in verpleeghuizen en zorginstellingen. Door de druk op de zorg neemt de urgentie om het anders te doen toe. Abena Nova kan dienst doen als werkdrukverlichter. Door de inzet van slim incontinentiemateriaal verlaagt de werkdruk van zorgverleners, omdat ze niet langer routinematig werken. Met Abena Nova wordt voortaan gepersonaliseerde zorg geleverd op het juiste moment. Niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat.

Werkdrukverlichting voor zorgverleners

Voor zorgprofessionals verlicht Abena Nova de werkdruk. Voorheen werd continentiezorg routinematig uitgevoerd, waarbij medewerkers onnodig cliënten storen, omdat blijkt dat het eigenlijk nog niet nodig was. Of dat een verschoonronde te laat kwam, waardoor de cliënt met natte kleding of een nat bed zat. 

De inzet van ons bewezen effectieve slimme incontinentiemateriaal is werkdrukverlagend. Zorgmedewerkers hoeven niet langer routinematig de fysiek zware verschoonrondes te lopen; ze verschonen pas wanneer het slimme incontinentiemateriaal een seintje geeft dat het nodig is. Dit scheelt een hoop stress voor cliënt en bewoner, maar creëert ook meer tijd die ze anders in kunnen zetten. 

"Minder onnodig verschonen geeft een stuk kwaliteit voor de cliënt en het haalt een stuk werklast weg bij de medewerker. Zoals de fysieke belasting bij het verdrogen van de zwaardere cliënten."

Voordelen voor de cliënt

De nieuwe werkwijze komt iedereen ten goede. De cliënt wordt voortaan altijd op het juiste moment verschoond: niet te vroeg, niet te laat. Dit zorgt ervoor dat de cliënt meer rust ervaart, en minder last krijgt van huidproblemen of lekkages. Ook de nachtrust van cliënten wordt beter door de inzet van Abena Nova. Er hoeft alleen verschoond te worden wanneer het slimme incontinentiemateriaal een seintje geeft. Bovendien geeft Abena Nova inzicht in de plaspatronen van cliënten. Deze feedback krijgen we ook terug van onze klanten: 

"Inzicht in de plaspatronen staat samen met verbeterde huidcondities op nummer één. Of dat cliënten ‘s nachts beter slapen, omdat ze niet verdroogd hoeven te worden. En diegenen die wel verdroogd worden, slapen daarna weer prima in."

Het bedrijfsresultaat

Ook organisatiebreed levert Abena Nova veel voordelen op. De opbrengst van Abena Nova wordt berekend aan de hand van de Total Cost of Ownership, ook wel TCO. Met de TCO-berekening is het mogelijk om de opbrengsten over de breedte van de organisatie te meten. Het slimme incontinentiemateriaal is duurder in aanschaf. Maar door alle besparingen, levert het onder de streep juist meer op: minder waskosten door de afname van natte bedden, minder ziekteverzuim van personeel, minder verspilling van incontinentiemateriaal, een afname aan de kosten die gemaakt worden bij huidproblemen, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Bewezen effectief

Dat Abena Nova werkt, blijkt uit de praktijk. We wonnen verschillende zorginnovatieprijzen én onafhankelijk onderzoek toont aan dat Abena Nova zorgt voor meer grip op kwaliteit van zorg, tijd van zorgverleners én gevolgkosten. Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken.

voordelen abena nova

Abena Nova in de paktijk: 's Heeren Loo

Afgelopen vier jaar deden we met Abena Nova veel ervaring op bij zorginstellingen. Zorggroep ’s Heeren Loo is een innovatieve speler die het slimme incontinentiemateriaal (ook wel: slimme luier) reeds heeft geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk. Arend de Heus, voormalig Manager Instellingen van Abena, gaat in deze video op bezoek bij de Projectmanager en de Coördinator Innovatie én spreekt een verpleegkundige over hoe zij Abena Nova in de praktijk ervaren. 

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder werkdruk en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Hoe kan ik met Nova starten?

Abena Nova is het meest geteste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik. We werken al jarenlang samen met de zorg om ons slimme incontinentiemateriaal te verbeteren. We hebben het traject van pilot tot opschaling zorgvuldig uitgewerkt en elke stap uitvoerig beschreven. Daardoor zijn we in staat elke organisatie die wil beginnen met slim incontinentiemateriaal uitvoerig te ondersteunen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een eerste implementatie.

Gouden regels van innoveren

Zorginnovatie gaat niet over één nacht ijs. We stelden een aantal gouden regels op om de implementatie van zorgtechnologie te laten slagen:

  • Geef het tijd: een innovatie zoals Abena Nova vergt een verandering van werkwijze. Verandering kan eng zijn en op weerstand stuiten. Vertrouw op het proces en evalueer op het einde van de pilot.
  • Communicatie is alles: een nieuwe innovatie invoeren gaat met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat we blijven communiceren. Houdt de lijntjes kort en sta naast de zorgprofessional die ermee moet werken.
  • Denk groot, start klein. Breid de testgroep vervolgens langzaam uit. Op die manier is opschalen een stuk makkelijker.
  • Maak gebruik van ambassadeurs in de organisatie. zij creëren draagkracht op de vloer en kunnen collega’s ondersteunen tijdens de pilot.
man duwt oudere in rolstoel
  • Training is nodig. Je verandert de werkwijze die verpleegkundingen en verzorgenden jarenlang gewend zijn. Bovendien moeten ze begrijpen waarom ze de technologie inzetten en hoe het werkt.
  • Goede digitale infrastructuur is essentieel. Het materiaal van ons slimme incontinentiemateriaal is goed, maar zonder digitale infrastructuur kan de clip zijn werk niet goed doen. Digitale malfuncties veroorzaken veel frustratie, dus het is belangrijk dat de IT-infrastructuur op orde is.
  • Er bestaat geen ‘one size fits all‘. Elke organisatie is anders. Daarom hebben we ons implementatieplan nauwkeurig gedocumenteerd, zodat we op elk punt van het traject exact weten wat er nodig is om van de innovatie een succes te maken.

Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Download het eBook de impact van slim incontinentiemateriaal

Bekijk de alle voordelen

Contact over Abena Nova

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk. Bewezen effectief. Wil jij weten of jouw organisatie klaar is om Nova in te zetten? Wil je weten wat ervoor nodig is om samen de kwaliteit van continentiezorg naar een hoger plan te tillen? Of heb je een andere vraag over Nova? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0485 58 11 29 of stuur een email naar instellingen@abena.nl

Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: