Voor trotse verwerkers van vlees

Schoon en veilig werken voor producten van topkwaliteit

Ben jij onderdeel van een vleesverwerkend bedrijf? Dan is hygiëne een belangrijke factor waarover je je geen zorgen wil maken. Efficiënt werken en een korte verwerkingstijd bepalen welke kwaliteit jij levert.

Zorg voor een schone werkomgeving en geschikte persoonlijke bescherming. We begrijpen dat jouw processen foutloos moeten verlopen. We weten dat hygiëne een must is. Daarom staat ABENA aan je zijde. We kunnen jou volledig voorzien in alle middelen om vleesproducten te verwerken in een veilige en schone omgeving. 

Uitgelicht

Ontdek de ABENA handschoenen

Een goede bescherming van de handen is belangrijk. Welke werkzaamheden er ook uitgevoerd worden. Enkele van onze veelgebruikte handschoenen in de vleesverwerking:

 

Nitrilhandschoen DPL Interface Plus

Extra sterke huishoudhandschoen voor het ruige werk, voorzien van textuur op vingers en handpalm. Kan voor langere tijd gebruikt worden, gecombineerd met een onderhandschoen. Beschermt tegen olie, schoonmaakmiddelen en vuil. Goedgekeurd voor het hanteren van alle soorten voedsel. 

Textielhandschoen van ABENA

Zachte katoenen handschoen dient als onderhandschoen om zweet en vocht te absorberen. Biedt bescherming bij het werken in een koude omgeving en beschermt de huid.

Snijbestendige gebreide handschoen, THOR Cut F

Ga ongevallen tegen met de snijbestendige handschoen. Gebreid met 13G HPPE snijbestendig draad. Voorzien van nitrilcoating in de handpalm. Gebruik deze zachte en soepele handschoen voor extra veiligheid.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn geen uitdaging meer

Elke stap in het vleesverwerkingsproces vraagt om hygiëne. Daarom zorgen we dat ons aanbod volledig aansluit op jouw proces: van beschermende kleding tot schoeisel, van bescherming van het product tot alle materialen om de omgeving schoon te maken. En natuurlijk schoon te houden.

Professionele producten voor vleesverwerking

Productgroepen

Handschoenen

Beschermende kleding

Papier

Schoeisel

Schoonmaak

Afvalmanagement

Jouw betrouwbare leverancier, ontdek waarom

Ontdek welke oplossingen ABENA biedt voor de vis- en vleesverwerkende industrie en hoe we altijd, met zorg en aandacht, werken aan een succesvolle samenwerking.

We nemen je mee in ons verhaal:

ABENA brochure voedingsindustrie
Zekerheid en vertrouwen staan voorop

Certificeringen en wetgeving​

Kwaliteitscontrole, volledige traceerbaarheid en uitgebreide documentatie stellen wij als standaard. Wij vinden het belangrijk om je vertrouwen te winnen en behouden. ABENA Groep is gecertificeerd volgens: ISO 9001, ISO14001, ISO50001, FSC en PEFC. 

Uit ons kenniscentrum

Wat is het verschil tussen food grade, food safe en FDA compliant | ABENA

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Veiligheid van voedsel is onvermijdelijk. Ontdek de termen 'Food Grade', 'Food Safe' en 'FDA Compliant' voor voedselgeschiktheid.
> Lees meer
Vogelgriep wat is het en hoe kun je besmetting voorkomen | ABENA

Vogelgriep wat is het en hoe bescherm je jezelf

Ontdek vogelgriep: risico's, bescherming. Lees meer over deze ziekte en hoe je jezelf kunt beschermen.
> Lees meer
Vegatrends 2024 ABENA

De vegatrends van 2024

Vegetarische en veganistische voeding groeit en verandert voortdurend. De Vegetariërsbond identificeerde zeven trends voor 2024.
> Lees meer
Trends in voedselverwerking ABENA

Trends in voedselverwerking

Voedselfabrikanten staan voor uitdagingen in een veranderend landschap. Ontdek 6 trends en reactiestrategieën voor 2024.
> Lees meer
Handschoenen voor hygiëne en bescherming in de beautybranche | ABENA

Ga voor een constante productkwaliteit

Duurzame alternatieven voor plastic groeien snel, maar het beoordelen van leveranciers blijft een uitdaging. Hier zijn tips.
> Lees meer
Varkenspest: wat is het en hoe voorkom je verspreiding - ABENA

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het?

Leer over Varkenspest: symptomen, preventie. Voorkom verspreiding van dit virus in Nederland.
> Lees meer
Wereldwijd meer dan 38.000 producten

Eigen productie en wereldwijde, lokale inkoop

ABENA is vertegenwoordigd in meer dan 55 landen en telt wereldwijd 17 vestigingen. Naast de eigen productie heeft de ABENA Group een uniek wereldwijd sourcing netwerk, met producten uit o.a. China, Vietnam en Turkije. De combinatie van Nederlandse marktkennis en lokale kwaliteitscontroles van inkopers op locatie geeft ABENA een grote mate van flexibiliteit. Zo kunnen we klanten een constante kwaliteit bieden, die op tijd geleverd wordt.

Kennismaken of een vraag stellen?

Laat je gegevens achter en geef aan waarover jij meer wil weten. Onze product experts nemen contact met je op binnen één of twee werkdagen. 

Ken jij onze experts al? Maak kennis met Serge, Lobke, Willem, Mijke, Bart en Ellen. Geen vraag is hen te gek. Jouw persoonlijke adviseurs in veilig en hygiënisch werken. We begrijpen welke product eigenschappen voor jou belangrijk zijn én alle regelgeving is ons bekend. Heb jij vragen over veilig en hygiënisch werken? We kijken graag met je mee. Ga naar contact

Because-we-are-food
Over ABENA

Because we care

Abena is van oorsprong een Deens familiebedrijf, waar altijd aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is. De producten van Abena zijn voorzien van diverse toonaangevende milieukeurmerken, zoals het FSC®-keurmerk, Cradle-to-Cradle, ISO-certificaten en MVO keurmerken. Ook van de leveranciers waarmee we samenwerken, verwachten we dat ze voldoen aan onze strenge duurzaamheidsstandaarden. Zo willen we een verschil maken voor de maatschappij én voor het milieu.