Duurzame producten met een constante kwaliteit

Duurzame producten met een constante kwaliteit

Het aanbod van duurzame alternatieven voor plastic groeit enorm. Dat is natuurlijk heel fijn, maar als groothandel is het vaak lastig om de kwaliteit van aanbieders en hun producten te controleren. Wij geven je graag wat tips waar je op moet letten bij het beoordelen van een leverancier. 

Jaren geleden wisten we bij de ABENA groep al dat de wereld van disposables ging veranderen. We begonnen de zoektocht naar duurzame, betaalbare alternatieven voor plastic en dat heeft geloond! Inmiddels hebben we een compleet assortiment aan duurzame producten samengesteld en zijn we klaar voor de toekomst. En door onze ervaringen kunnen we ook andere leveranciers adviseren. 

Het waarborgen van kwaliteit

Een constante productkwaliteit is essentieel voor de betrouwbaarheid van uw bedrijf. Dat lukt eigenlijk alleen als uw leveranciers altijd de kwaliteit van hun producten kunnen waarborgen. Dat is soms best ingewikkeld, zeker omdat disposables vaak in het buitenland worden geproduceerd. U kunt dan te maken krijgen met een verschil in taal en cultuur of in de definitie van kwaliteit. Wat ergens anders goed genoeg is, is hier misschien onder de maat. 

Waar moet je als leverancier op letten?

Bij ABENA hanteren we drie principes om de kwaliteit van ons duurzame assortiment te waarborgen. Die delen we graag met je. Allereerst kun je het beste op zoek gaan naar leveranciers met kantoren in de productielanden. Zij kunnen ter plekke controles voor je uitvoeren, voordat een zending verstuurd wordt. Dat geeft zekerheid en voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. 

Vraag daarnaast jouw leveranciers hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. Komt dat overeen met de doelstellingen van jouw bedrijf? Zo niet, zijn zij bereid hun doelstellingen aan te passen aan die van jou? Dat is belangrijk, want als je het duurzaamheidsaspect doorvoert in jouw gehele bedrijfsketen, worden jouw identiteit en boodschap krachtiger. 

Tot slot: Vraag je leveranciers om milieucertificeringen. Dat is de makkelijkste manier om inzicht te krijgen in en controle te houden op de bijdrage die zij leveren aan het milieu. 

Profiteer van onze kennis en expertise

ABENA vindt het belangrijk om naast ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten, ook onze expertise te delen met de markten waarin we opereren. Onze experts lokaal en internationaal hebben jarenlange ervaring binnen hun werkveld doen hun best om de meest actuele en relevantie informatie voor jou op een rij te zetten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor het juiste product.