Duurzame alternatieven

Kiezen voor het juiste duurzame alternatief

Single use plastic is vanaf juli 2021 verboden. Plastic rietjes, bestek, borden en andere zogenaamde plastic disposables moeten nu geproduceerd worden van duurzame materialen. 

Wij geloven dat duurzaamheid en gemak hand-in-hand gaan. Met onze niet aflatende toewijding en zorg voor het milieu, zorgen wij ervoor dat met het gebruik van onze producten, wij de wereld een klein beetje beter kunnen achterlaten. Zonder in te boeten aan kwaliteit en prijs. Met een groeiende focus op milieuvriendelijke oplossingen en een groeiende markt voor duurzame producten, zijn wij constant op zoek naar nieuwe materialen en concepten die hieraan kunnen voldoen. 

ABENA biedt een uitgebreid assortiment disposable producten als alternatief voor plastic disposables. Grondstoffen die minder impact op het milieu hebben, zoals suikerrietbagasse, hout, palmbladeren en papier. En producten met een kaolien coating in plaats van een coating met PE. 

Papier

Kies papier als

Hout

Kies hout als

Palmbladeren

De productie van palmbladeren is eenvoudig en duurzaam. De palmbladeren die van de bomen vallen worden op de plantage verzameld en gereinigd. Vervolgens worden deze door middel van warmte geperst in verschillende maten en vormen. 

Kies palmbladeren als

Suikerrietbagasse

Suikerriet is een belangrijk gewas voor de productie van rietsuiker. De overgebleven materialen worden versnipperd en gereinigd tot zogenaamde bagassevezels. Van deze vezels kunnen verschillende soorten producten worden gemaakt die zijn geschikt voor warme en koude gerechten. 

Kies suikerrietbagasse als

Kaolien coating

Een kaolien coating houdt in dat de bovenzijde van het karton bedekt is met een ultradun laagje klei (kaolien). Kaolien wordt ook gebruikt in het maken van porselein. 

Kies kaolien coating als

Profiteer van onze Thought Leadership

ABENA vindt het belangrijk om naast ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten, ook onze expertise te delen met de markten waarin we opereren. Onze experts lokaal en internationaal hebben jarenlange ervaring binnen hun werkveld doen hun best om de meest actuele en relevantie informatie voor jou op een rij te zetten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor het juiste product.