Gepersonaliseerde en toekomstbestendige zorg

Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. Bekijk de ervaringen van bewoners, zorgprofessionals en organisaties.

Abena Nova in gebruik bij: 

Woonzorgboerderij Haartse Hoeve

"Geen natte bedden meer bij de Haartse Hoeve"
Niene van de Ven
Verpleegkundige & werkzaam bij Haartse Hoeve

Niene deelt haar ervaringen in het gebruik van Abena Nova

Voor haar studie verpleegkunde onderzocht Niene van de Ven hoe het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova de kwaliteit van zorg verbetert, zowel voor de bewoners als voor haar collega’s.

“Ik ben Niene, verpleegkundige, net klaar met mijn opleiding en werkzaam bij de Haartse Hoeve; een woonzorgboerderij voor mensen met lichamelijke of een verstandelijke beperking. Voor mijn opleiding moest ik een kwaliteitsverbetering in kaart brengen. Ik wilde graag een ‘probleem’ aanpakken dat een positieve uitwerking zou hebben op zowel onze bewoners als mijn collega’s. Mijn keuze viel op continentiezorg.”

De zorg wordt steeds zwaarder

“De mensen die bij ons zorg krijgen, hebben een laag ontwikkelingsniveau. Ze kunnen zich niet altijd verstaanbaar maken. Ook zijn ze soms verbaal en fysiek agressief. Bijvoorbeeld als ze een situatie onprettig vinden, zoals tijdens verzorgings- en verschoonmomenten. Het is voor mij en mijn collega’s dan best een fysieke belasting om iemand te helpen. De zorg wordt sowieso steeds zwaarder en drukker.”

Een dubbele belasting voor iedereen

“We werkten altijd met vaste verschoonmomenten. Het kwam regelmatig voor dat je te laat was en iemand al natte kleding en een nat bed had. Soms leidde dat zelfs tot huidproblemen, wat natuurlijk heel vervelend is voor de bewoner. Maar het gebeurde ook dat we er te vroeg bij waren. Je treft dan droog incontinentiemateriaal aan en moet de bewoner op een later moment nogmaals verschonen. Een dubbele belasting dus voor iedereen. In Abena Nova zagen we een oplossing. Met dit slimme incontinentiemateriaal kun je op een smartphone of tablet zien of een bewoner verschoond moet worden. We besloten Abena Nova te gaan gebruiken en hebben per bewoner gekeken wat het beste werkt. Een heel andere aanpak dan we gewend waren, maar het leverde echt verrassende resultaten op.”

 

Benieuwd naar de resultaten? Je leest ze in het Abena Nova eBook.

Vernieuwd ABENA Nova eBook

Ervaringen met ABENA Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: