Incontinentiemateriaal vervangen: how (not) to

Infectiepreventie: herkenbare situaties op de werkvloer

Incontinentiemateriaal verschonen

Je kent het wel. Heb je net een inco vervangen, staat er geen afvalbak… En je hebt óók geen plastic zakje bij je. Nou ja, dan maar even op de grond gooien, toch?

Fout. Door het op de grond gooien van incontinentiemateriaal verspreid je bacteriën. En moet de vloer gereinigd worden na aanraking met het incontinentiemateriaal. Daarom raden we aan om altijd vóór het verschonen te kijken of alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. En dat bespaart ook een rondje boenen van de vloer. 

Infectiepreventiecheck

Wil jij weten hoe het binnen jouw organisatie gesteld is met hygiëne en infectiepreventie? En hoe je je collega’s het beste mee kunt nemen in dit verhaal? Vraag een gratis infectiepreventiecheck op locatie aan. Zodat jouw organisatie grip krijgt op infecties. Want jouw cliënten verdienen de beste zorg!

De beste hulp bij hygiëne en infectiepreventie

Infectiepreventie is er in vele vormen. Denk aan het toepassen van de juiste handhygiëne en het extra en effectief reinigen van oppervlaktes. Slechts enkele aandachtspunten voor een veilige en schone zorgomgeving. Hieronder hebben we alle tools voor je verzameld om infectiepreventie op jouw werkplek, in jouw team of jouw organisatie direct te kunnen toepassen. En je collega’s bewust te maken van het feit dat ook zij kunnen bijdragen aan een schone en veilige leef- en werkomgeving. Met de juiste kennis, kunde en middelen kunnen we samen meer grip krijgen op infecties. 

Verrijk je kennis over hygiëne en infectiepreventie

In ons kenniscentrum hebben we alle belangrijke info voor je verzameld. Van hygiënisch werken, tot de verschillende infectieziekten.

Download handige en gratis tools

Dowload de gratis toolbox, of handige infectiepreventie infographics en deel ze met collega’s.

Zorg voor de juiste producten.

Waar moet je op letten en welke producten heb je nodig? Lees alles over producten, zoals het speciale noroviruspakket.

Vraag professionele ondersteuning op locatie aan

Doe de infectiepreventiecheck op locatie of vraag naar de infectiepreventietraining voor groepen.

Uit ons kenniscentrum

hulp bij infectiepreventie zorginstellingen wip richtlijnen

Infectiepreventiecheck van Abena

Lees meer

Veel gestelde vragen

Lees meer

De juiste producten

Lees meer
Infecties voorkomen door hygiënisch te werken

Hygiënisch werken

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: