Het juiste verschoningsmoment

Hoe weet je wanneer je incontinentiemateriaal dient te verwisselen?

Incontinentie is een van de grootste uitdagingen binnen de zorgsector. Het verschonen van cliënten kost veel tijd. En vraagt lichamelijk veel van zorgverleners. Bij cliënten kan incontinentie zorgen voor lichamelijke ongemakken zoals een rode huid, lekkages en schaamte.

Het is voor zorgprofessionals lastig om het juiste moment van verschonen te bepalen. Want hoe weet je nu of het tijd is om incontinentiemateriaal te verwisselen? Het komt in de praktijk wel eens voor dat een cliënt bij een verschoningsronde nog droog is, maar een kwartiertje later wel in een nat product zit. Hoe krijg je nu meer inzicht in het juiste moment van verschonen? Hoe herken je het plasritme van je cliënten?

Slim inzicht met Abena Nova

Abena heeft de oplossing met het eerste slimme incontinentiemateriaal dat gebruik maakt van sensorentechnologie: Abena Nova.

Abena Nova registreert veranderingen in de vochtinhoud van het incontinentiemateriaal. De informatie is real-time beschikbaar voor zorgmedewerkers via de speciale Abena Nova app. Zo krijg je inzicht in de plaspatronen van je cliënt en weet je exact wanneer je cliënt verschoont moet worden.

Starten met Abena Nova?

Ga in minder dan 1 minuut na of jouw zorginstelling klaar is voor Abena Nova

Unieke urine-verzadigingsindicator

Een ander handig hulpmiddel bij het bepalen van het juiste moment van verschonen is de urine-verzadingsindicator. Je vindt deze urine-verzadigingsindicator op de buitenzijde van bijna alle Abena incontinentieproducten. Naast de lijnen, verkleuren ook de blokjes naarmate het product meer verzadigd raakt. Wij adviseren om het product te vervangen als de blokjes voor 3/4 verkleurd zijn. Zo voorkom je onnodig verschonen, fysieke belasting  en verspilling van materialen.

Infographic
tijdig verschonen

Infographic grip op tijdig verschonen
Of bestel de gratis toolbox met meer infographics

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

natte bedden

Natte bedden

Lees meer
Hulp bij toiletgang

Hulp bij toiletgang

Lees meer
zelfredzaamheid senioren ouderen verpleeghuizen

Zelfredzaamheid

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: