Kenniscentrum Food

Onze laatste artikelen

We kijken en denken met je mee

Je bent in het kenniscentrum van ABENA. Op deze plek delen we onze kennis over veiligheid, hygiëne en persoonlijke bescherming, gericht op professionals in de voedingsindustrie. Lees verder in de kennisartikelen:

Uit ons Food kenniscentrum

Food trends

Consumententrends in voeding: welke consequenties heeft dit voor de inkoop?

Vegetarische en veganistische voeding groeit en verandert voortdurend. De Vegetariërsbond identificeerde zeven trends voor 2024.
> Lees meer

PAL-etikettering voor allergenen

Vegetarische en veganistische voeding groeit en verandert voortdurend. De Vegetariërsbond identificeerde zeven trends voor 2024.
> Lees meer
Wat is het verschil tussen food grade, food safe en FDA compliant | ABENA

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Veiligheid van voedsel is onvermijdelijk. Ontdek de termen 'Food Grade', 'Food Safe' en 'FDA Compliant' voor voedselgeschiktheid.
> Lees meer
Vogelgriep wat is het en hoe kun je besmetting voorkomen | ABENA

Vogelgriep wat is het en hoe bescherm je jezelf

Ontdek vogelgriep: risico's, bescherming. Lees meer over deze ziekte en hoe je jezelf kunt beschermen.
> Lees meer
Trends in voedselverwerking ABENA

Trends in voedselverwerking

Voedselfabrikanten staan voor uitdagingen in een veranderend landschap. Ontdek 6 trends en reactiestrategieën voor 2024.
> Lees meer
Varkenspest: wat is het en hoe voorkom je verspreiding - ABENA

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het?

Leer over Varkenspest: symptomen, preventie. Voorkom verspreiding van dit virus in Nederland.
> Lees meer
Garandeer voedselveiligheid: kleurcodering belangrijk bij het reiningen - ABENA

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Kleurcoderingen versterken de voedselveiligheid in de industrie zoals auditbewijs, preventie van fouten en recalls.
> Lees meer
reinigen of desinfecteren in de voedingsindustrie ABENA

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Reinigen verwijdert vuil, desinfecteren doodt bacteriën. Beide zijn essentieel in voedselveiligheid. Ontdek het verschil in onze blog.
> Lees meer
voldoen aan eisen volgens HACCP - ABENA

HACCP-principes en BRC/IFS-kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Voedselproductie volgt strenge normen zoals HACCP, BRC en IFS voor risicobeheersing. Deze blog verheldert deze standaarden.
> Lees meer

Meer weten? Stel jouw vraag aan Support

Wil je meer weten over het assortiment? Lobke en Bart van Sales Support staan voor je klaar. Mail ons met jouw vraag of bel ons

Over Abena

Because we care

Abena is van oorsprong een Deens familiebedrijf, waar altijd aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is. De producten van Abena zijn voorzien van diverse toonaangevende milieukeurmerken, zoals het FSC®-keurmerk, Cradle-to-Cradle, ISO-certificaten en MVO keurmerken. Ook van de leveranciers waarmee we samenwerken, verwachten we dat ze voldoen aan onze strenge duurzaamheidsstandaarden. Zo willen we een verschil maken voor de maatschappij én voor het milieu.