Certificeringen

Over ABENA’s certificaten en milieukeurmerken

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zitten in ons DNA. Wij werken met de strengste certificeringsinstituten ter wereld om de beste huidvriendelijke en milieuvriendelijke producten te kunnen bieden. We zetten ons in om een bijdrage te leveren aan een leefbare en groene toekomst voor iedereen.

Huidvriendelijk

De huid is ons grootste orgaan en verdient een goede bescherming. Voor mensen met een kwetsbare huid, bijvoorbeeld door ouderdom of door contact met urine en/of ontlasting, is het extra belangrijk om de huidconditie zo gezond mogelijk te houden. De producten van ABENA worden daarom door een aantal vooraanstaande instituten beoordeeld op de invloed die ze kunnen hebben op de huid. Dit betekent dat deze producten géén parfum, kleurstoffen, formaldehyde, optische witmakers, hars en andere niet-functionele ingrediënten bevatten die de huid kunnen aantasten.

Huidvriendelijk

Milieuvriendelijk

De zorg voor onze aarde is een belangrijk speerpunt voor ABENA. Niet voor niets zijn onze babyluiers de eerste ter wereld die het prestigieuze Nordic Swan Ecolabel mogen dragen. Wij kijken hierbij niet alleen naar het product zelf, maar naar de gehele levenscyclus van de producten, van grondstof tot inzet en verwerking.

milieuvriendelijk

Mensvriendelijk

Zorgen voor de aarde, voor elkaar en voor onszelf. ABENA onderschrijft al meer dan twintig jaar de principes voor goed werkgeverschap van de Verenigde Naties (UNGC), zijn we SMETA-gecertificeerd en voldoen we aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie. Because we care.

Mensvriendelijk

Al onze certificeringen en milieukeurmerken op een rij:

Asthma Allergy Nordic

Asthma Allergy Nordic - het prestigieuze Blue label voor allergiebewustzijn

Asthma Allergy Nordic certificeert producten die voor de gebruiker zo weinig mogelijk risico op een allergie met zich mee brengen. Het belangrijkste doel is om het voor mensen met contactallergieën mogelijk te maken om producten te vinden die het dagelijks leven beter maken

BRC - schone omgeving

BRC - schone omgeving

Het BRC stelt eisen aan organisaties die levensmiddelen produceren met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit en heeft als doel de bescherming van de consument, verbetering van de productveiligheid en het terugdringen van afval, klachten en recalls van producten.

CE-markering

CE-markering

De CE-markering staat op veel producten die in Europa worden verkocht. Het geeft aan dat de producten voldoen aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. CE staat voor Conformité Européenne (Europese conformiteit) en wordt wereldwijd erkend.

Dermatologisch getest - het keurmerk voor huidvriendelijke producten

Dermatologisch getest

Het Dermatologisch getest symbool garandeert dat een product getest is door onafhankelijke laboratoria. Dit betekent dat zelfs mensen met een zeer gevoelige huid onze producten kunnen gebruiken.

ECOCERT Cosmos - het keurmerk voor milieuvriendelijke cosmetica

ECOCERT Cosmos - het keurmerk voor milieuvriendelijke cosmetica

ECOCERT Cosmos, de eerste certificeringsinstantie voor natuurlijke en gecertificeerd biologische cosmetica, streeft ernaar dat producten, van ingrediënten tot verpakking, aan strenge milieunormen voldoen. Alleen producten met minimaal 95% natuurlijke ingrediënten (op basis van gewicht) komen voor certificering in aanmerking.

EcoSun P\ass - hulpmiddel om impact van zonnebrandproducten te evalueren

EcoSun Pass®

EcoSun Pass is een hulpmiddel om de milieu-impact van zonnebrandproducten te evalueren. Om de certificering te behalen, moet de combinatie van zonnefilters in een product voldoen aan specifieke eisen. Het gaat erom het watermilieu zo min mogelijk te verontreinigen. Zonnebrandmiddelen met de EcoSun Pass zijn rifvriendelijk. Dat betekent dat ze de meest doordachte en minimale hoeveelheden chemicaliën bevatten die koraalriffen en ander zeeleven kunnen beschadigen certificering in aanmerking.

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Het keurmerk maakt het gemakkelijker om een duurzame keuze te maken.

FSC, Forest Stewardship Council - stimuleert het verantwoord gebruik van bosproducten

FSC®, Forest Stewardship Council – stimuleert het verantwoord gebruik van bosproducten

FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bevordering van verantwoord bosbeheer. FSC® -gecertificeerde producten zijn gemaakt van grondstoffen uit goed beheerde bossen en verantwoorde bronnen. De traceerbaarheid en integriteit van het label worden gehandhaafd door strikte controlemaatregelen en door te kiezen voor FSC®-gecertificeerde producten, helpt u bij het verzorgen van bossen, mensen en dieren. Meer informatie op www.fsc.org.

ABENA A/S is gecertificeerd volgens de normen van de FSC® (Forest Stewardship Council) en ABENA Healthcare B.V. is distributeur van FSC®-gecertificeerde ABENA-producten. Ga voor meer informatie naar www.abena.com

GMP - goede productieprocessen

GMP - goede productieprocessen

GMP – Good Manufacturing Practice – is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, cosmetische industrie en voedingsmiddelenindustrie. GMP zorgt ervoor dat fabrikanten altijd dezelfde kwaliteitseisen moeten volgen. Ze worden hier op eenzelfde manier op gecontroleerd.

ISO 9001 - kwaliteitsmanagement

ISO 9001 - kwaliteitsmanagement

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen.

ISO 14001 - milieubeheersysteem

ISO 14001 - milieubeheersysteem

ISO 14001 houdt in dat de fabrikant van ABENA en Bambo Nature producten, ABENA Produktion A/S, werkt met een milieubeheersysteem. Deze norm geeft bedrijven een framework om negatieve impact op het milieu te minimaliseren. De certificering wordt verstrekt aan bedrijven die hun milieu-impact onder ogen willen zien en er actief aan werken om deze te verbeteren.  

ISO 45001 - arbomanagementsysteem voor een veilige en gezonde werkomgeving

ISO 45001 - arbomanagementsysteem voor een veilige en gezonde werkomgeving

De internationale norm ISO 45001 toont aan dat de organisatie bewust gezond en veilig werkt volgens de internationale wet- en regelgeving voor arbeidsomstandigheden.

ISO 50001 - energiemanagement

ISO 50001 - energiemanagement

ABENA Produktion A/S, de fabrikant van ABENA en Bambo Nature producten, heeft een ISO 50001 certificering. Deze certificering bevestigt dat we actief werken aan het verminderen van ons algehele energieverbruik. Behalve dat we werken aan projecten voor doorlopende energieoptimalisatie, bewaken we ook ons energieverbruik en -efficiëntie en stellen we jaarlijks doelen voor onze energieprestaties.

ISO 13485 - medische hulpmiddelen

ISO 13485 - medische hulpmiddelen

ISO 13485 is een internationale norm waaraan fabrikanten, leveranciers en distributeurs van medische hulpmiddelen voldoen om aan te tonen dat zij voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot medische hulpmiddelen.

Nordic Swan Ecolabel - duurzaamheid bevorderen bij elke stap

Nordic Swan Ecolabel - duurzaamheid bevorderen bij elke stap

Om een duurzame samenleving te realiseren door middel van duurzaam consumeren, wordt in het kader van het Nordic Swan Ecolabel de invloed van producten op het milieu beoordeeld gedurende de gehele levenscyclus, van de selectie van grondstoffen en het productieproces tot en met de verwijdering en verwerking aan het einde van de levenscyclus van het product.

OEKO-Tex Standard 100

Oeko Tex® Standard 100

OEKO-TEX is een onafhankelijke partij die schadelijke stoffen in veel consumentenproducten test en controleert. De certificering garandeert dat een product voldoet aan strenge eisen met betrekking tot ingrediënten, proceschemicaliën, kleuren, sporen en additieven. Het etiketteringssysteem bestaat sinds 1992.

PEFC - verantwoord bosbeheer

PEFC - verantwoord bosbeheer

PEFC is een internationaal onafhankelijk keurmerk voor papier en hout(producten) ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier beheerd worden.

30% Post Consumer Recycled Plastic afval

30% Post Consumer Recycled plastic

De verpakking van onze incontinentieproducten en babyluiers is gemaakt van minimaal 30% Post Consumer Recycled Plastic (PCR). PCR is afvalplastic dat ontstaat bij de eindgebruiker, zoals plastic verpakkingen die je als consument in de vuilnisbak gooit.

30% Post Consumer Recycled PET

30% Post Consumer Recycled PET

De flacons van onze huidverzorgingsproducten en babyverzorgingsproducten worden gemaakt van minimaal 30% gerecyclede (PET) plastic flessen en verpakkingen.

SMETA - sociale aansprakelijkheid

SMETA - sociale aansprakelijkheid

ABENA is SMETA-gecertificeerd en voldoet aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie.
SMETA is een controleerbare certificeringsstandaard die organisaties aanmoedigt om sociaal aanvaardbare praktijken op hun werkplekken te ontwikkelen, te onderhouden en toe te passen.

TUV OK Biobased

TUV OK Biobased

TUV OK Biobased is een certificering van een derde partij voor verpakkingen die zijn geproduceerd met meer dan 20% hernieuwbare grondstoffen. Het aantal sterren op het logo geeft de BBC-klasse (Biobased Carbon Content) aan. De papieren verpakkingen van onze babyluiers is gecertificeerd met 4 sterren. Dit betekent dat deze is geproduceerd met meer dan 80% BBC, het hoogste percentage.

United Nations Global Compact (UNCG)

UN Global Compact (UNGC)

ABENA onderschrijft de Tien Principes van de Verenigde Naties op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding. Organisaties die deelnemen aan de UNGC delen dezelfde overtuiging, namelijk het inrichten en hanteren van processen die zijn geworteld in universele principes die bijdragen aan een inclusievere en stabielere mondiale markt die de huidige situatie verbetert en de toekomst transformeert.  

Vegan Trademark - The Vegan Society

Vegan Trademark

Het Vegan keurmerk is de authenthieke internationale vegan standaard die wordt beheerd door The Vegan Society. Om het Vegan keurmerk te krijgen moet een product aan verschillende criteria voldoen. Het mag bijvoorbeeld geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten en het product mag niet op dieren getest worden.

Profiteer van onze kennis en expertise

ABENA vindt het belangrijk om naast ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten, ook onze expertise te delen met de markten waarin we opereren. Onze experts lokaal en internationaal hebben jarenlange ervaring binnen hun werkveld doen hun best om de meest actuele en relevantie informatie voor jou op een rij te zetten, zodat jij de beste keuze kunt maken voor het juiste product.