Grip op de juiste huidverzorging

De juiste aandacht voor een gezonde huid

Wij geloven dat een gezonde huid bijdraagt aan de algehele gezondheid en daarmee aan het geluk en welzijn van mensen. Huidverzorging staat niet op zich, maar is een samenspel van veel factoren. Voor een goede huidverzorging is het belangrijk om naar het geheel van persoon en omgeving te kijken, producten te gebruiken die geen overbodige toevoegingen hebben en die eenvoudig te gebruiken zijn. 

Het belang van het juiste product

Vaak denken mensen ‘een crème is een crème, het maakt niet uit wat je erop smeert’. Niets is minder waar. Vooral niet bij mensen met een kwetsbare huid. Een kwetsbare huid kan ontstaan door ouder worden, incontinentie of mensen die bedlegerig zijn of vanwege andere redenen die een droge of rode huid veroorzaken. De huid die kwetsbaar is verdient de juiste aandacht en de juiste producten. Lees er alles over in onderstaande kennisartikelen.

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

Vormen van rode huid

Lees meer
Behandelen en voorkomen van een rode huid

Behandelen en voorkomen

Lees meer
de huid van vrouwen en mannen

Over de huid

Lees meer

Uit onze blog

Blog KPMG zorginnovaties slim incontinentiemateriaal Abena Nova
Continentiezorg blog
Rob Basjes

Slim incontinentiemateriaal onderzocht door KPMG

Als partner van de zorg en door onze ervaringen met slim incontinentiemateriaal volgen wij aandachtig alle onderzoeken en ontwikkelingen in onze branche. Onlangs publiceerde KPMG het onderzoeksrapport ‘Technologische innovaties in de zorg’. Hieronder lees je enkele highlights uit dit rapport, waarin slim incontinentiemateriaal als één van de digitale oplossingen in de gehandicapten- en ouderenzorg is onderzocht.

Lees meer »

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Onze concepten

Bij Abena willen we dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. We willen oprecht de beste hulp bieden en speciaal hiervoor, hebben we deze vier concepten ontwikkeld:

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: